Spaanse cultuur snuiven!

De drie Koningssteden Granada, Sevilla en Cordóba vormen de gouden driehoek, een bezoek meer dan waard!

Granada
Binnen 75 minuten staat u in één van de mooiste steden van Andalusië: Granada. Deze prachtige stad kent een rijke historie met vele, nu nog zichtbare, Moorse invloeden. Zo vindt u er badhuizen en overblijfselen van moskeën. Ook het wereldberoemde middeleeuwse paleis Alhambra is een kunstschat uit de tijd van de Moorse overheersing. Granada herbergt niet alleen culturele elementen vanuit de Moorse cultuur, er zijn ook vele elementen uit de joodse en zigeunercultuur te bewonderen.

Sevilla
De rit naar Sevilla duurt vanaf La Perla de Frigiliana iets meer dan twee uur, maar onderweg geniet u van een heerlijke rit door het mooie binnenland van Andalusië. De bijzondere stad Sevilla wordt ook wel één groot open luchtmuseum genoemd, waarin authentieke Spaanse elementen met Moorse invloeden zijn vermengd tot een prachtig geheel. Het is de stad van de tienduizenden sinaasappelbomen, de stad waar de Flamenco is ontstaan en waar je heerlijk kunt verdwalen in de kleurrijke straatjes, zoals in de gezellige joodse wijk Santa Cruz waar het symbool van Sevilla staat, de Giralda met in de toren maar liefst 25 klokken.

Cordóba
Ook de reis naar het magische Cordóba neemt vanaf de B&B ongeveer twee uur in beslag, maar is dat meer dan waard. Deze stad vol monumenten en bezienswaardigheden spreekt tot ieders verbeelding. 5 kilometer buiten Cordóba vind je de ruïnes van Medina Azahara, de hoofdstad van het westerse Kalifaat, die in de tiende eeuw gebouwd werd. Maar ook in de stad zijn talrijke historische schatten te bewonderen, zoals de grote moskee de Mezquita en het Palacio de Viana.

Malaga
Een van de bekendste Spaanse badplaatsen is het heerlijke Malaga, dat ligt op 45 minuten rijden van onze Bed & Breakfast. Deze stad, met een heerlijk klimaat in de zomer en in de winter, leeft! De kleurrijke haven, de hippe pier, de autovrije binnenstad, de sfeervolle strandrestaurants en de prachtige gebouwen, er is van alles te beleven voor jong en oud.
Naast het museum dat is gewijd aan wereldberoemd kunstenaar Pablo Picasso, die geboren werd in Malaga, zijn ook zeker het Moorse fort Alcazabra, het Romeinse theater en de kathedraal een bezoek waard. Vergeet ook het strand niet, waar u een heerlijke duik in de verfrissende zee kunt nemen of neer kunt strijken bij een van de vele eettentjes.

Ronda
Binnen twee uur rijden vanaf La Perla de Frigiliana staat u midden in één van de oudste steden van Spanje: Ronda. Deze schitterende stad midden in de bergen kent een rijke culturele geschiedenis, die overal tot uiting komt. De diepe kloof Tajo de Ronda, uitgesneden door de rivier Guadalevin, deelt de stad in twee delen die met elkaar verbonden worden door de drie beroemde bruggen Puente Romano, Puente Viejo en Puente Nuevo. Ronda is een historische parel die een bezoek meer dan waard is.